tirsdag den 5. maj 2020

Hvilken sygeforsikring skal man vælge?

Det spørgsmål ses ofte på Facebook.
Her i huset har vores sygeforsikring til begge vores hunde absolut været dem der er givet bedst ud.

Så kan det godt være man i en meget lang periode ikke har behov for den og det sker man er ude i at skulle erlægge "selvrisikoer" ved nogle dyrlægebesøg.

Jeg kan nævne det som oftest kan bringe en hundeejer forbi dyrlægen: mave/tarm problemer i en Weekend koster det så dobbelt vagt tillæg på over en tusse.
Enten noget hunden har spist eller den for tiden meget sete "Giardia-parasit" - orm -Hjerte lungeorm, der hvis det ikke opdages kan slå en hund ihjel på meget kort tid.
Flere og flere hund får allergi og behøver specialfoder. En udredning af dette kan nemt løbe op i mange tusinde  kroner.
Ja jeg kunne blive ved med disse skræk scenarier.

Jeg har hørt om folk, der i meget lang tid ikke har haft behov for deres sygeforsikring og opsiger den.
Ofte pensionister for hvem det på den korte bane vil spare dem for små 200 kr pr. måned.
De er virkelig på "skideren" når deres ellers så raske hund pludselig bliver syg og de ikke har råd til behandling og må lade hunden aflive.

Min pointe i dette BLOG-indlæg er: Sørg for at sygeforsikre jeres hunde - så du ikke risikere at stå i den situation, at prisen for hundens behandling overskrider det du har råd til, eller næsten ikke har råd til.

Vi var ude i at skulle sætte beløb på "hvad det måtte koste" at holde liv i Huni - den er svær skal jeg hilse og sige.
At ligge på intensiv koster ca. 6000 kr. i døgnet (incl. prøver og behandlinger)


Huni sygehistorie kostede da også næsten, hvad vi har råd til. Den samlede dyrlæge regning på 14 dage blev 47.000 kr- vi skulle selv lægge de 12.000 kr.

Beløbet vi havde fastsat blev overskredet, heldigvis i denne Corona-tid så er vores sommerferie (den er der sparet op til ) aflyst og vi kunne i stedet bruge pengene på Huni.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar